Velkommen til Blåt Kursus

Her kan du se de filmklip, der indgår i blåt kursus.

Blåt kursus, filmklip 1,
Ligestilling og arbejde

Dette filmklip handler om ligestilling mellem kvinder og mænd i samfundet og på arbejdsmarkedet. I klippet fortæller et ægtepar fra Libanon om deres tilvænning til, at kvinden skulle arbejde. De fortæller om den positive indflydelse det har for kvindens rolle, og hvordan det gavner hele familien.

Blåt kursus, filmklip 2,
Ægteskabet

Dette filmklip omhandler ligestillingen mellem kvinder og mænds rettigheder og pligter i ægteskabet og ved skilsmisse. I klippet fortæller en kvinde om sine oplevelser med social kontrol og vold i et tidligere ægteskab. Hun fortæller om sine oplevelser i ægteskabet, og hvordan hun fik hjælp og blev skilt fra manden.

Blåt kursus, filmklip 3,
Børneopdragelse

Filmklippet handler om drenge og pigers opdragelse og muligheder på danske institutioner, skoler og uddannelser. I klippet fortæller en mor fra Pakistan om at få sine børn passet i institutioner, så hun selv kan gå på arbejde. Hun og en børnehavepædagog fortæller om, hvorfor det er positivt for små børns udvikling at komme i institution.

Blåt kursus, filmklip 4,
Børn og unges rettigheder

Filmklippet handler om børn og unges rettigheder efterhånden som de bliver ældre. I kippet fortæller en dreng, en pige og deres mor om, hvordan moren tidligere har haft strammere regler for datteren end for sønnen. De fortæller også om, hvordan de nu er blevet enige om, at både datteren og sønnen skal behandles med mere tillid.

Du kan også læse mere om rettigheder og ligestilling i Danmark ved at downloade RET TIL LIGESTILLING kursushæftet her.

Læs mere om kampagnen RET TIL LIGESTILLING her.

Vælg dit sprog / Choose your language

We use cookies to ensure that we provide you with the best possible experience of our website. If you continue to use this site, we will assume you agree with it.