Velkommen til Basis Kursus

Her kan du se de filmklip, der indgår i basiskursus.

Basiskursus, filmklip 1,
Ligestilling i Danmark

Dette filmklip fortæller om ligestilling i Danmark og forklarer, hvordan mænd og kvinder er ligestillede i samfundet og det offentlige rum. I klippet fortæller folk på gaden i København om, hvilken betydning ligestilling har for deres liv.

Basiskursus, filmklip 2,
Arbejde og Økonomi

Dette filmklip handler om, at både kvinder og mænd arbejder i Danmark og er ligestillede på arbejdsmarkedet. I klippet fortæller et ægtepar fra Libanon om deres tilpasning til det danske samfund. De fortæller om, at kvinden begyndte at arbejde, og hvordan manden måtte tilpasse sig dette. De fortæller også om det positive ved denne ændring.

Basiskursus, filmklip 3,
Ægteskab og skilsmisse

Dette filmklip handler om kvinder og mænds ligestillede rettigheder og pligter i ægteskabet samt ved skilsmisse. I klippet fortæller en kvinde om, hvordan hun blev gift i et arrangeret ægteskab med en mand, der var voldelig overfor hende. Hun fortæller, hvordan hun fik hjælp af myndighederne og hendes netværk til at få en skilsmisse.

Basiskursus, filmklip 4,
Børns rettigheder og opdragelse

Dette filmklip handler om ligestilling mellem drenge og piger. Det forklarer, at piger og drenge har de samme rettigheder og skal opdrages til det samme ansvar. I klippet fortæller en pædagog om, hvordan drenge og piger opdrages lige i de danske institutioner og lærer om ansvar og fællesskab.

Basiskursus, filmklip 5,
Unge og selvstændighed

Dette filmklip handler om unges ret til selvbestemmelse overfor deres forældre, samt deres rettigheder når de bliver ældre. I klippet fortæller et ungt par om, at de valgte at gifte sig imod deres forældres ønsker. De fortæller, at de er lykkelige sammen og nu har et godt forhold med forældrene, der har accepteret deres forhold.

Du kan også læse mere om rettigheder og ligestilling i Danmark ved at downloade RET TIL LIGESTILLING kursushæftet her.

Læs mere om kampagnen RET TIL LIGESTILLING her.

Vælg dit sprog / Choose your language

We use cookies to ensure that we provide you with the best possible experience of our website. If you continue to use this site, we will assume you agree with it.